HIŠA OTROK MILA Za razvoj otroka je najpomembnejši čas zgodnje otroštvo.

Vrtec montessori

V Zavodu Svet montessori Nova Gorica je na voljo tudi program predšolske vzgoje (od 1. do 6. leta starosti) pod imenom Hiša otrok Mila. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte info@svetmontessori.si ali na telefonsko številko +386(0)41 486 998. Z veseljem se dogovorimo za sestanek in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Pedagogika montessori  izpostavlja dejstvo, da je za razvoj otroka najpomembnejši čas zgodnje otroštvo, od rojstva do šestega leta starosti. V tem času otrok kot goba srka vase vtise iz okolja (t.i. srkajoči um) ter si na vso moč prizadeva, da bi si pridobili določeno spretnost (t.i. občutljiva obdobja). V kolikor bo otrok v tem času izpostavljen pripravljenemu okolju, bo imel veliko možnosti, da v polni meri razvije svoje sposobnosti.

V predšolskem obdobju otroci svet odkrivajo s pomočjo čutil in zato kažejo velik interes za razvoj na telesnem, motoričnem in jezikovnem področju. Otroci raziskujejo svoj svet in pridobijo nadzor nad svojim telesom: učijo se samostojnosti, organiziranosti, … oblikuje se njihova osebnost. Otroci se v tem času naučijo spoštovati, sprejemati in poslušati druge, v svojem ritmu razvijajo osnove za akademske in socialne veščine.

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL