Spoznajte nas Ko se združijo pravi ljudje, ustvarjajo prave stvari in vse se premika v pravo smer.

Spoznajte nas Ko se združijo pravi ljudje, ustvarjajo prave stvari in vse se premika v pravo smer.

Romeo Grebenšek

Romeo Grebenšek je zaključil šolanje na AGRFT v Ljubljani – smer dramska igra in umetniška beseda. Kot član igralskega ansambla SSG v Trstu in gost v različnih profesionalnih gledališčih po Sloveniji je oblikoval več kot štirideset vlog. 

Ena odmevnejših je bila zagotovo vloga Murna v Schimmelpfeningovem Zlatem zmaju, za katero je na mednarodnem festivalu Joachim v Kragujevcu prejel nagrado kot najboljši igralec festivala. Poleg igranja v gledališču nastopa v kratkih in celovečernih filmih, umetniško vodi amatersko gledališče Velenje, otroške gledališke delavnice in poletne kampe ter redno sodeluje pri snemanju radijskih iger za odrasle in otroke ter ustvarjanju poletnega jutranjega programa na Radiu Trst A.

Preberi več

Lea Ward

Lea je rojena na Irskem. Odraščala je v Melbournu, v Avstraliji, kjer je tudi diplomirala iz likovne umetnosti. Na začetku svoje kariere se je posvetila umetnosti kot samostojna umetnica. Delala je tudi z otroki, med drugimi je vodila umetniški projekt v osnovni šoli aboriginske skupnosti na severu Avstralije.

Ko se je leta 2010 preselila v Slovenijo, je začela s poučevanjem angleščine za otroke, najstnike in odrasle. Kasneje je na Univerzi Primorske opravila strokovno dodatno izobraževanje na pedagoško-andragoškem področju. Leta 2016 je začela delati v šoli montessori. Navdušuje jo dejstvo, da se otroci v okolju montessori učijo angleščine veliko bolj intenzivno kot pri običajnih urah tujega jezika.

Preberi več

Amanda Vidic

Amanda Vidic je po izobrazbi akademska glasbenica – violinistka, profesorica violine, ki od konca študija na ljubljanski Akademiji za glasbo poučuje v glasbeni šoli. 

 Z željo po razumevanju otrok ter izboljšanju pedagoškega dela se je tekom svojega učiteljskega poklica udeležila raznih predavanj,  seminarjev in delavnic s področja pedagogike in razvojne psihologije ter se izobraževala iz montessori pedagogike (0-3) na Montessori inštitutu v Ljubljani. Pri delu z otroki združuje svoje glasbene veščine (igranje instrumentov, skladanje, glasbena teorija) z montessori prijemi ter odrsko igro, za katero je pridobila dragoceno znanje med večletnim obiskovanjem gledališke šole.

Preberi več

Martina Leban Errico

Martina je profesorica italijanskega in španskega jezika ter prevajalka. Po duši jezikoslovka je že od malih nog želela postati učiteljica, zato je celotno študijsko pot posvetila temu cilju. Tuji jezik je pričela poučevati že med študijskimi leti in si tako pridobila ogromno izkušenj na področju poučevanja odraslih in otrok.

S pedagogiko montessori se je prvič srečala po rojstvu svoje prvorojenke, ko ji je želela nuditi in pripraviti okolje, ki bi bilo primerno za njena prva spoznavanja in odkrivanja sveta. Udeležila se je izobraževanja montessori 6–12 in tudi tam je ves čas premišljevala, kako bi učenje tujega jezika integrirala z na novo pridobljenimi spoznanji. Na obmejnem območju kot je naše, je znanje italijanskega jezika še posebej pomembno. Pomembno pa je tudi poznavanje navad, kulture in zgodovine naših sosedov. Poučevanje italijanskega jezika postane tako tudi učenje sprejemanja drugačnosti. Pri svojem delu želi pomagati otrokom, da bi postali samozavestni, samostojni in motivirani, da bodo v svojem življenju znali najti svoje mesto, ki jih bo osrečevalo.

Preberi več

Ana Čevdek

Ana je doktor znanosti, ki je svojo kariero preusmerila v podajanje znanja iz naravoslovnih predmetov tako za osnovnošolce kot tudi za študente pri nadaljnjem izobraževanju. 

Vsestransko lokalno inštruktorico boste zasledili na različnih področjih. Sama prepleta svoje znanje iz naravoslovja z dobro telesno pripravljenostjo, saj  živi po principu “Mens sana in corpore sano”.  ​Njeno delo iz področja poučevanja je dobro znano tako v lokalnem okolju kot tudi širše po Sloveniji, saj je soavtor interaktivnega učbenika. Podajanje znanja s posameznih področij prilagodi potrebi učenca, tako da se poskusi najbolje približati njegovemu načinu razmišljanja. Sama meni, da nismo vsi enaki v razmišljanju in zato pri prejemanju znanja potrebujemo bolj osebnostni pristop.

Preberi več

Lidija Pestotnik

Lidija je po rodu Dolenjka, a jo je srce že od malih nog vleklo na Primorsko.
Je profesorica nemščine in montessori pedagog za otroke, stare od 6 do12 let. Od nekdaj sta ji najbližje matematika in jezikoslovje, čeprav marsikdo ne razume, kako gre to skupaj.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Preberi več

Martin Batagelj

Iz ljubezni do dela z najmlajšimi se je po zaključku osnovne šole odločil za šolanje na programu predšolska vzgoja na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, kjer je pridobil temeljno strokovno znanje o vzgoji in razvoju predšolskega otroka ter z opravljanjem praktičnega usposabljanja pridobil delovne izkušnje.

Tekom šolanja si je kot svoje življenjsko poslanstvo postavil delo z otroki, razvoj in psihologija otroka pa ga naravnost fascinirata. S pedagogiko montessori se je prvič srečal kot sedemnajstletnik. To srečanje je bilo zanj prelomno, saj so ga metode Marie Montessori naravnost navdušile. Po opravljeni maturi leta 2015 se je iz ljubezni do proučevanja in raziskovanja zgodovine odločil za študij le-te na Fakulteti za humanistiko na Univerzi v Novi Gorici, kjer je leta 2020 tudi diplomiral. Pri delu z otroki je kot zgodovinar vedno na razpolago za kakršno koli zgodovinsko razpravo in vprašanja, rade volje pa deli tudi marsikatero zanimivo historično anekdoto ali pripoved, ki jo, kot strasten bralec, pridobi ob branju.

Kot rekreativni športnik in nogometni navdušenec je vedno pripravljen na rekreacijo – v glavnem »AKCIJO«.

Preberi več

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL