Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.svetmontessori.si

Zavod Svet montessori Nova Gorica, šolstvo, Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica

Davčna številka: 18252257

Matična številka: 8482195000

1. Splošno

Splošni pogoji spletnega mesta www.svetmontessori.si so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.svetmontessori.si je Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica, Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica (v nadaljevanju: Zavod). Spletno mesto predstavlja vsaka stran v sklopu naslova www.svetmontessori.si. Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki uporablja katerokoli spletno stran (brskanje, branje vsebine, odpiranje povezav in podobno) na spletnem mestu www.svetmontessori.si (v nadaljevanju: uporabnik).

2. Sprejetje splošnih pogojev

Uporabnik mora upoštevati te splošne pogoje. Uporabnik z uporabo spletnega mesta strani www.svetmontessori.si sprejema te splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev.

Kot upravljavec spletnega mesta  www.svetmontessori.si si Zavod pridržuje pravico, da Splošne pogoje dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Vse spremembe bodo objavljene na spletnem mestu  www.svetmontessori.si.

3. Pravno obvestilo

Vse pravice vseh spletnih strani www.svetmontessori.si so pridržane. Vse informacije in gradiva, tako pisna kot slikovna, na spletnih straneh www.svetmontessori.si so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine Zavoda, ter z zavodom  povezanih partnerjev, katerih vsebine so vključene v spletne strani  www.svetmontessori.si.

Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu www.svetmontessori.si izključno za svojo osebno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnih strani www.svetmontessori.si ni dovoljena. Informacij in gradiv, objavljenih na teh spletnih straneh se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Zavoda.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira.

Pravno obvestilo lahko Zavod. kadarkoli spremeni, in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

4. Avtorske pravice

Spletna stran www.svetmontessori.si vsebuje materiale, ki so zaščiteni po avtorskem pravu.

5. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Zavod Svet Montessori se zavezuje, da bo spoštoval in varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Ko uporabnik brska po spletnih straneh www.svetmontessori.si je anonimen, osebnih podatkov upravljalec ne zbira. Za namene statistike si Zavod pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika.

Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu  www.svetmontessori.si lahko uporabnik naslovi na elektronski naslov info@svetmontessori.si.

Zbrane podatke bo Zavod uporabil izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v skladu z veljavno zakonodajo. Zavod podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani ne bo posredoval tretjim osebam.

Zavod lahko posreduje osebne podatke in kontaktne informacije le tistim zunanjim obdelovalcem s katerimi ima sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor ali drug zavezujoč dokument (v nadaljevanju: Pogodba o obdelavi osebnih podatkov). Obdelovalec osebne podatke obdeluje za namene, ki so določeni v teh splošnih pogojih, ter skladno z vsakokratnimi določili Pogodbe o obdelavi osebnih podatkov, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja.

Zavod bo storil vse, da osebne podatke uporabnikov zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabam.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (PVOP) v vrtcu Hiša otrok Mila, ki deluje pod okriljem Zavoda Svet montessori je:
Ljiljana Besedič Leštan, univ. dipl. prav.
Odvetniška pisarna Leštan, Savlje 89, Ljubljana
e-mail: odvetnica.lestan@siol.net
telefonska številka: 031 654 079, 059 959 009

5.1 Kontaktni obrazec

V kontaktnem obrazcu uporabnik vpiše svoje ime in priimek, e-naslov in telefonsko številko. Zavod potrebuje uporabnikove kontaktne podatke, da mu lahko odgovori na vprašanja in mu posreduje potrebne informacije. Upravljavec jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke spoštoval in varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Posredovane podatke upravljalec ne bo razkril  tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabil zgolj v namen, s katerim so bili posredovani.

5.2 E-novice

Zavod obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na spletne novice (e-novice). Pri naročanju na spletne novice Zavod zbira zgolj naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga uporabnik vpiše v obrazec za prijavo. Zavod ta podatek obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, dogodki in drugih obvestilih iz poslovanja ter za statistično obdelavo.

Podatki o elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti uporabnik odjavi. Od prejemanja e-novic se lahko uporabnik odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo »Odjava«.

Če uporabnik ne bo označil, da z navedenim soglaša, Zavod ne bo pošiljal obvestil na elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval naslova elektronske pošte. Zavod pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Uporabnik je seznanjen, da njegov elektronski naslov obdeluje Zavod, ki ga hrani v sistemu, ki je fizično nastanjen v kraju sedeža. Uporabnikovi elektronski naslovi bodo shranjeni v podatkovni bazi izbranega ponudnika za pošiljanje spletnih obvestil in ne bodo uporabljeni v kakršenkoli drug namen.

Zavod lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se elektronski naslovi obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje elektronske naslove osebam, ki za Zavod izvajajo posamezne naloge obdelave kot je na primer priprava in pošiljanje e-novic.

5.3 Piškotki

Na spletnih straneh www.svetmontessori.si se uporabljajo piškotki, t.j. tekstovne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti.

Spletno mesto www.svetmontessori.si uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta ter nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Uporabnik spletnega mesta www.svetmontessori.si lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk.

Ob obisku spletnega mesta www.svetmontessori.si se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebam.

5.4 Družbena omrežja

Družbena omrežja (Zavod uporablja naslednja: Facebook, Instagram) vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ponudnik ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

Zavod ni odgovoren za osebna mnenja uporabnikov in sledilcev, ocene ali neprimerne vsebine prisotne na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Zavod si tudi pridržuje pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstrani katerikoli zapis, ki kakorkoli krši pravice drugih ali je na kakršenkoli način nezakonit, žaljiv, sramotilen, vulgaren ali kakorkoli drugače sporen.

6. Izključitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu www.svetmontessori.si so informativne narave. Zavod se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na spletnem mestu, vendar ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala oz. sodeluje pri delovanju in izdelavi spletnega mesta www.svetmontessori.si, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tem spletnem mestu ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Zavod ne odgovarja  za morebitno škodo  (vključno tisto, ki jo povzročijo virusi) na računalniški opremi, mobilnih telefonih ali katerekoli drugi aplikaciji, iz katere je mogoče dostopati do spletne strani www.svetmontessori.si, ki bi nastala zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Zavod ni odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.svetmontessori.si.

Zavod si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani www.svetmontessori.si kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

7. Pravice uporabnikov, obdobje shranjevanja, itd.

Na zahtevo uporabnika mu upravljalec sporoči, ali ter katere osebne podatke je shranil. Če so izpolnjeni zakonski pogoji, ima uporabnik pravico do popravka, omejitve ali izbrisa teh podatkov.

Uporabnik ima tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov (Informacijska pooblaščenka).

V primeru vprašanj ali v primeru prijav morebitnih kršitev, lahko uporabnik Zavodu pišete na info@svetmontessori.si

Avtomatsko zajeti podatki, opisani pod točko 5., se obdelujejo in hranijo, vse dokler ni izčrpan njihov namen.

Veljavnost splošnih pogojev: julij 2020

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.svetmontessori.si je Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica, Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica.

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL