VRTEC V predšolskem obdobju otroci svet odkrivajo s pomočjo čutil in zato kažejo velik interes za razvoj na telesnem, motoričnem in jezikovnem področju.

OBVESTILO: V kratkem bo v Zavodu Svet montessori na voljo tudi program za predšolske otroke (1-6 let). Za dodatne informacije smo vam vljudno na voljo na info@svetmontessori.si in na telefonski številki 041 486 998. Z veseljem se sestanemo z vami in odgovorimo na vaša vprašanja.

Pedagogika montessori  izpostavlja dejstvo, da je za razvoj otroka najpomembnejši čas zgodnje otroštvo, od rojstva do šestega leta starosti. V tem času otrok kot goba srka vase vtise iz okolja (t.i. srkajoči um) ter si na vso moč prizadeva, da bi si pridobili določeno spretnost (t.i. občutljiva obdobja). V kolikor bo otrok v tem času izpostavljen pripravljenemu okolju, bo imel veliko možnosti, da v polni meri razvije svoje sposobnosti.

V predšolskem obdobju otroci svet odkrivajo s pomočjo čutil in zato kažejo velik interes za razvoj na telesnem, motoričnem in jezikovnem področju. Otroci raziskujejo svoj svet in pridobijo nadzor nad svojim telesom: učijo se samostojnosti, organiziranosti, … oblikuje se njihova osebnost. Otroci se v tem času naučijo spoštovati, sprejemati in poslušati druge, v svojem ritmu razvijajo osnove za akademske in socialne veščine.

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet montessori, šolstvo, Nova Gorica

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL