Gledališka šola z Romeom Grebenškom v Novi Gorici

V organizaciji Zavoda Svet montessori Nova Gorica

Naš svet potuje in se razvija z bliskovito hitrostjo! In zdi se, da hitrost ne pojenja, obratno, zdi se, da iz dneva v dan, iz ure v uro, celo iz minute v minuto narašča! Znašli smo se v obdobju, ko časa in prostora za sanjanje in sanjarjenje skoraj ni več. Skoraj, pravimo.

Z navdušenjem vam sporočamo, da bomo tudi v novi gledališki šoli v Zavodu Svet montessori Nova Gorica sanjali ter sanjarili do onemoglosti. Kajti le v gledališču je možno čisto vse. Kot v sanjah. 

Ob tem pa ne smemo pozabiti dejstva, da v gledališču pridobimo na samozavesti. Spoznavamo svoj glas ter govorni aparat, kako jasno in glasno spregovoriti pred množico, naučimo se ozaveščati svoje telo preko giba in premikanja po odru. In pa najpomembneje, v gledališču spoznamo nove prijatelje, dobimo nove priložnosti druženja in krepimo socialnost in empatijo, na kar pri tej hitri vožnji sveta (nehote) malo pozabljamo …


Kot član gledališke šole boste pomemben košček sestavljanke, ki jo bomo gradili skozi vse šolsko leto. Sestavili bomo čisto pravo gledališko predstavo! In to od A do Ž! Sami si bomo izdelali sceno, kostume, kaj zapeli in celo plesali ter suvereno odigrali svojo vlogo.


In ne pozabite, gledališče pomeni igranje, iz igre se rodi smeh, smeh zraste v veselje in veselje podarja ljubezen! ZATO – SMEJMO IN IGRAJMO SE SKUPAJ!!!


Romeo Grebenšek – mentor gledališke šole

Prijave zainteresiranih zbiramo do 29. 10. 2021 na info@svetmontessori.si. Pošljite nam svoje ime in priimek, starost in telefonsko številko. Za dodatne informacije lahko tudi pokličete na telefonsko številko 041 486 998.


V ponedeljek, 2. 11. (uro sestanka sporočimo naknadno) bomo organizirali uvodno srečanje, na katerem boste prejeli vse nadaljnje informacije glede urnika in poteka gledališke šole, tudi v zvezi z epidemiološko sliko in ukrepi, ki jih bomo morali upoštevati, a zagotovo ne bomo pustili, da bi nas to ustavilo.


Trajanje gledališke šole: 2. november 2021 – 31. maj 2022
Trajanje gledališke ure: 90 min
Cena posamezne skupine: 50 €/ mesec
Lokacija: Prostori Zavoda Svet montessori Nova Gorica, Kromberk
Predstavitev na produkciji ob zaključku šol. leta
Gledališka šola bo potekala v dveh skupinah:


SKUPINA MLADOSTNIKI
Starost: od 12. leta dalje
Termin: ponedeljek, 16.30, 90 min

SKUPINA ODRASLI in ŠTUDENTJE
Termin: ponedeljek, 18.30, 90 min

ŽIVLJENJEPIS mentorja
Romeo Grebenšek
je zaključil šolanje na AGRFT v Ljubljani – smer dramska igra in umetniška beseda. Kot član igralskega ansambla SSG v Trstu in gost v različnih profesionalnih gledališčih po Sloveniji je oblikoval več kot štirideset vlog, med njimi tudi Murna v Schimmelpfeningovem Zlatem zmaju, za katero je na mednarodnem festivalu Joachim v Kragujevcu prejel nagrado kot najboljši igralec festivala. Poleg igranja v gledališču nastopa v kratkih in celovečernih filmih, umetniško vodi amatersko gledališče Velenje, otroške gledališke delavnice in poletne kampe ter redno sodeluje pri snemanju radijskih iger ter ustvarjanju poletnega jutranjega programa na Radiu Trst A.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL