Montessori urice za otroke od 3-5 let

Srečevali se bomo 1-krat tedensko, ob četrtkih od 16:15 do 17:45, v prostorih vrtca na naslovu Cesta 25. junija 1b.
 

Srečanja so namenjena otrokom, ki ne obiskujejo vrtca montessori. Otroci bodo v ustrezno pripravljenem okolju ob spremstvu pedagogov montessori spoznavali delo z materiali in tako odkrivali nova področja (znanost, umetnost, zaznavnje, matematika, jezik).

Cena petih srečanj je 95 evrov.
Število mest je omejeno, minimalno število prijavljenih je šest.

Več informacij na info@svetmontessori.si ali na 041 486998.
Pohitite! Prvo srečanje bo 23. novembra.

Prvi obisk brezplačen!

Na montessori uricah bodo otroci spoznavali delo z materiali iz naslednjih področij:

👉 VSAKDANJE ŽIVLJENJE – aktivnosti, ki jih mora za življenje obvladati vsak, prilagojene otrokovi vellikosti in sposobnostim – pometanje, umivanje mize, prenašanje, prelivanje ipd.
👉 ZAZNAVANJE – aktivnosti, ki spodbujajo uporabo vseh čutil – otip, vonj, vid, sluh, okus.
👉 JEZIK – skozi karte in predmete se otrok sreča s poimenovanjem in prepoznavanjem različnih predmetov v okolju.
👉 UMETNOST – raziskovanje pripomočkov za ustvarjanje – barvice, voščenke, tempera barve, slikanje na slikarskem stojalu ipd.
👉 KOZMIČNA VZGOJA – začetki biologije in geografije, kjer otrok skozi materiale z raznimi sestavljankami spozna osnove, s katerimi se potem sreča tudi v šoli.

 

ZAKAJ MONTESSORI URICE?

V SREDIŠČU PRISTOPA MONTESSORI JE VEDNO OTROK

 

Na svet pride z izjemno željo po učenju in odrasli mu moramo ponuditi okolje in orodja, s pomočjo katerih bo to željo lahko nahranil. V okolju montessori nič ni naključno. Prostor je zelo skladen in prijeten, materiali so izbrani s točno določenim namenom in so otroku vedno dosegljivi. V tako pripravljenem prostoru otroci delajo z večjo zbranostjo in notranjim nadzorom.

Otrok dela v svojem ritmu in ga med delom z materialom ne prekinjamo. Vloga učitelja je, da zanj pripravi ugodno okolje s primernimi materiali, ga pri učenju opazuje in ga po potrebi pri delu podpira in usmerja.

Material vzpodbuja aktivno soočanje otroka z učno vsebino in krepi celostno učenje z vsemi čutili. Oblikovan je tako, da otroku omogoča avtonomnost in nadzor med samim delom ter posledično sprejemanje odgovornosti za delo in prepoznavanje napak. 

POMAGAJ MI, DA NAREDIM SAM

 

Otrok ima naravno nagnjenost k temu, da se popolnoma posveti dejavnosti, ki mu ugaja. Opravilo si izbere sam in si zanj vzame toliko časa, kolikor ga potrebuje. Sledi svojemu lastnemu ritmu in želi delovati samostojno. S tem spozna, kaj vse lahko naredi sam in tako postaja vedno bolj samostojen, kar krepi njegovo pozitivno samopodobo in zaupanje vase.

Rdeča nit pedagogike montessori je “Pomagaj mi, da naredim sam! Pokaži mi, kako se to naredi, a ne delaj tega namesto mene. Znam in hočem narediti sam. Imej potrpljenje, da bom sam razumel.”

SKRBNO PRIPRAVLJENO OKOLJE IN MATERIALI

 
V središču montessori metode je vedno otrok. Igrače so postavljene na nizkih policah, da jih otroci dosežejo. Med različnimi materiali in dejavnostmi otroci samostojno izbirajo ter tako odkrivajo svoje interese in zanimanja ter razvijajo številne življenjske spretnosti in veščine.

NAPAKE SO V REDU

 
Cilj montessori metode je pripraviti otroka na življenje. Otroku moramo pustiti, da se sooči z napakami ter da jih sam popravlja. So potreben del učnega procesa. Materiali, s katerimi otroci delajo, imajo vgrajeno kontrolo napake in s tem omogočajo otrokom, da napake sami odkrivajo.

OD ABSTRAKTNEGA H KONKRETNEMU


Montessori materiali so most med znanim in neznanim in otrokom omogočajo, da se počasi od konkretnega, temelječega na izkušnji razvijajo k vedno bolj abstraktni misli.

DRUŽENJE Z VRSTNIKI 

Montessori urice predstavljajo priložnost za interakcijo z vrstniki ter postopno učenje sodelovanja v skupini.

Pridita tudi vidva!

 

Montessori urice vodi:

MARTIN BATAGELJ 

Iz ljubezni do dela z najmlajšimi se je po zaključku osnovne šole odločil za šolanje na programu predšolska vzgoja na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, kjer je pridobil temeljno strokovno znanje o vzgoji in razvoju predšolskega otroka ter z opravljanjem praktičnega usposabljanja pridobil delovne izkušnje. 

Tekom šolanja si je kot svoje življenjsko poslanstvo postavil delo z otroki, razvoj in psihologija otroka pa ga naravnost fascinirata. 

Po opravljeni maturi leta 2015 se je iz ljubezni do proučevanja in raziskovanja zgodovine odločil za študij le-te na Fakulteti za humanistiko na Univerzi v Novi Gorici, kjer je leta 2020 tudi diplomiral, zaključil pa je tudi izobraževanje za pedagoge montessori za otroke od 3 – 6 let.

Kot rekreativni športnik in nogometni navdušenec je vedno pripravljen na rekreacijo – v glavnem »AKCIJO«.

PRIJAVA NA MONTESSORI URICE

 

Več informacij in prijave zbiramo na info@svetmontessori.si, 041 486 998 ali prek spodnjega prijavnega obrazca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL