Joga za otroke od 4 do 10 let

Joga ni le za odrasle! Otroci jo obožujejo, saj je zabavna, netekmovalna in vključuje položaje, ki oponašajo živali in naravo. Je svet, kjer se srečajo raztezanje, smeh in domišljija.

 

Ste pripravljeni spremljati, kako se vaši malčki spreminjajo v male jogije? 🌈🧘‍♀️
Pridružite se nam ob torkih od 16:00 do 16:45 v Zavodu Svet montessori v Novi Gorici.

Cena petih srečanj je 110 evrov.
Datumi srečanj: 2. 4., 9. 4., 16. 4., 23. 4., 30. 4.
Več informacij na info@svetmontessori.si ali na 041 486998.
Pohitite – število mest je omejeno, minimalno število prijavljenih je šest.

ure joge za otroke

ZAKAJ JOGA ZA OTROKE?

 • 🤸‍♀️ Igrivi položaji in živalske vragolije: Vaš otrok bo posnemal psa, se prelevil v drevo ali rjovečega leva. Joga za otroke je vihar živalske zabave, ki pomaga otrokom razviti telesno vzdržljivost,  moč, gibljivost in ravnotežje.

 • 💖 Čustveno ravnovesje: Med uricami joge se bomo učili tudi preprostih tehnik dihanja, ki pomagajo otrokom obvladovati stres in se soočati s čustvi, umiriti svoj um ter graditi notranji mir.

 • 🧘‍♂️ Čuječnost: Jogijske vaje in igre otroka učijo čuječnosti, kar jim bo koristilo tako v šoli kot tudi v vsakdanjem življenju.

 • 🌟 Vrednote skozi Jogo: Skozi zgodbe in vaje joge otrokom približamo vrednote, kot so spoštovanje do okolja, poštenost, odgovornost in sočutje. Te vrednote postajajo osnova za njihov moralni razvoj.

 • 👫 Spoznaj nove prijatelje: Skupinske dejavnosti v jogi spodbujajo sodelovanje, komunikacijo in razvoj socialnih veščin. Vstopite v svet skupinske joge, kjer je sodelovanje ključ. Skozi skupne izkušnje se otroci učijo delati v skupini, reševati probleme in izgradijo prijateljstva, ki sežejo močno preko meja njihove jogijske podloge. 
ure joge za otroke

RAZLIKA MED JOGO ZA OTROKE
IN JOGO ZA ODRASLE

 
 • Komunikacija in interakcija: Pri odraslih je poudarek na tišini in minimalni komunikaciji, da se posamezniki lahko osredotočijo na dihanje in gibe. Nasprotno pa je pri urah joge za otroke komunikacija bolj sproščena. Otroci se spodbujajo k pogovoru, petju in sodelovanju v igri, pri čemer je razred poln energije, kar omogoča otrokom, da se počutijo udobno in sproščeno.

 • Elementi igre in sprostitve: Medtem ko odrasli poudarjajo resnost vaj za doseganje notranjega miru, so pri otrocih ključni elementi igre, skakanja, posnemanja živali in petja.

 • Prilagojene vaje: Odraslim so vaje prilagojene telesu in sposobnostim, medtem ko se pri otrocih uporabljajo vaje, ki so primerne njihovim telesnim zmožnostim, pogosto ob uporabi igrač.

 • Trajanje in struktura: Urnik za odrasle običajno vključuje daljše ure, strukturirane za postopno napredovanje v težavnosti vaj. Nasprotno pa so ure joge za otroke krajše, prilagojene otroški pozornosti, in imajo bolj razgibano strukturo. 
ure joge za otroke

KAKO POTEKAJO NAŠE URE JOGE?

Ura traja 45 minut in je sestavljena in umirjenega začetka z pesmico in dihalnimi igrami, razigranega in aktivnega jedra ure, in na koncu umirjene igre in meditacije.

Kaj potrebujejo otroci s sabo?

 • podlogo za jogo
 • steklenico z vodo
 • udobna oblačila
ure joge za otroke

ZAKAJ VADBA V SKUPINI?

 • Izbira pravih vaj: Za otroke je ključno, da so vaje prilagojene njihovi starosti in sposobnostim. Igre, ki vključujejo živali ali pravljične like, so odličen način, da otroke navdušimo za jogo.

 • Zabava in kreativnost: Pomembno je, da vadbo predstavimo kot igro. S pomočjo domišljije lahko otrokom pomagamo, da se lažje vživijo v vaje in jih dojemajo kot zabavno dejavnost.

 • Skupinska dinamika: Skupinske vadbe lahko spodbujajo sodelovanje, razvijanje socialnih veščin in občutek pripadnosti. Skupaj z drugimi otroki lahko otroci uživajo v pozitivni energiji vadbe.

Montessori urice vodi:

URŠOLINA HORVAT

Sem Uršolina Horvat, vzgojiteljica montessori za starostno obdobje 3-6, diplomirala sem na pedagoški fakulteti iz smeri likovne pedagogike. Za poučevanje po načinu Marie Mmontessori sem se odločila na podiplomskem študiju, ko sem ugotovila, da želim dati otrokom nekaj več.

Poleg tega, da sem umetniška duša, sem tudi rada v gibanju. Kot otrok sem trenirala smučanje, v najstniških letih pa sem se spoznala z jogo. Joga mi res veliko pomeni, saj mi v tem hitrem tempu predstavlja umiritev in pot do sebe. Različni interesi in delo z otroki so me spodbujali k temu, da sem širila svoja obzorja in se izobraževala na različnih področjih. Zaključila sem tečaj tečaj brain gyma in tečaj joge za otroke pri učiteljici Tini Juvan. To znanje aktivno uporabljam pri svojem delu z otroki in vsakodnevno opažam veliko pozitivnih učinkov.

PRIJAVA NA URICE JOGE

 

Več informacij in prijave zbiramo na
info@svetmontessori.si ali 041 486 998.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL