Končni izlet v Bordano in Hiša metuljev

V ponedeljek, 12. junija, smo za naše učence organizirali končni izlet v Bordano. Glavna atrakcija izleta je bil ogled Hiše metuljev, obiskali pa smo tudi jezero Cavazzo. 

Hiša metuljev

Hiša metuljev v Bordanu se ponaša z impresivno zbirko več kot 400 različnih vrst metuljev iz celega sveta. Obiskovalci imajo priložnost videti raznolike barve, vzorce in oblike metuljev ter se naučiti o njihovi biologiji in ekologiji. Poleg tega pa je Hiša metuljev tudi pomembno središče za ohranjanje in raziskovanje metuljev, kjer se izvajajo projekti za ohranjanje ogroženih vrst in njihovega naravnega habitata. To je prostor, kjer se lahko otroci poglobijo v čudoviti svet metuljev ter razvijajo zavest o pomenu varovanja narave in biotske raznovrstnosti.

hiša metuljev

Jezero Cavazzo

Jezero Cavazzo je slikovito alpsko jezero blizu Bordana, znano po svoji čistosti in turkizni barvi. Sprehodili smo se po slikovitih poteh v okolici jezera in opazovali bogato floro ter favno tega naravnega območja.

Jezero Cavazzo velja za enega najglobljih alpskih jezer v Italiji. Njegova površina meri približno 1,5 kvadratnega kilometra, medtem ko je njegova največja globina približno 38 metrov. Zaradi svoje globine in čistosti jezero Cavazzo slovi po izjemni podvodni vidljivosti, kar privablja tudi ljubitelje potapljanja. 

Izlet v Bordano in obisk jezera Cavazzo je bil nepozabna izkušnja in bo zagotovo ostal v našem spominu kot dan, poln čarobnih trenutkov in odkritij. Zavod Svet Montessori se zahvaljuje vsem staršem in učiteljem za podporo pri organizaciji izleta ter otrokom za njihov navdušen in odgovoren odnos med celotnim izletom. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL