PRIDI V GLEDALIŠKO ŠOLO!

V prostorih zavoda Svet montessori v Kromberku bo tudi letos pod mentorstvom dramskega igralca Romea Grebenška delovala gledališka šola, v katero se lahko vključijo mladostniki od 12. leta dalje.

Ustvarili bomo čisto pravo gledališko predstavo! In to od A do Ž!
Sami si bomo izdelali sceno, kostume, kaj zapeli in celo plesali ter suvereno odigrali svojo vlogo.

Več kot samo igranje vlog!

  • Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste želeli spregovoriti, a ste se naenkrat ustavili in vas je vaš glas pustil na cedilu? Ali pa ste pozabili besedilo?
    Z različnimi govornimi tehnikami naučili nadzorovati glasilke, z dihalnimi vajami se bomo umirili in si pridobili samozavest, kako glasno spregovoriti pred publiko. Spoznali bomo načine, kako se naučiti daljše besedilo in kako kljub tremi izpeljati suveren nastop.
  • Posebej se bomo posvetili tudi gibu in premikanju na odru.
    Zavedanje svojega telesa je tukaj bistvenega pomena. Spoznavali bomo sebe in svoje meje, učili se bomo novih vlog in tehnik, kako se prelevimo v nekoga drugega. 
  • Oder ne spodbuja samo kreativnosti, ampak tudi naše intelektualne, čustvene in socialne sposobnosti.
    Preko učenja vloge in besedila se urimo v koncentraciji in razvijamo empatijo. Spoznavamo drugega, mu prisluhnemo in se srečamo s skupinskim delom. Predstavo sestavlja veliko različnih figur in le s sodelovanjem in razumevanjem drug drugega je lahko uspešna. Brez skupnega napora, zanesljivosti, soodgovornosti pri skupinskem procesu in pomoči drug drugemu končni izdelek ni mogoč.
  • In nenazadnje … V gledališču spoznamo nove prijatelje, dobimo nove priložnosti za druženja, na kar pri tej hitri vožnji sveta (nehote) malo pozabljamo.

Potek srečanj

Delavnice potekajo enkrat tedensko, vsako srečanje traja 90 minut. Sledimo programu, ki je vsebinsko prilagojen glede na skupino, kjer upoštevamo posameznikove potrebe, starost in predznanje. Z vajami in tehnikami spodbujamo njihov telesno gibalni, čustveni, socialni, kognitivni in duhovni razvoj. 

Ob zaključku leta uprizorimo gledališko predstavo, ki bo rezultat skupnega ustvarjanja, sodelovanja, izmenjave idej in predlogov. 
Letos na pravem gledališkem odru!

Kdo je Romeo Grebenšek?

Gledališko šolo vodi dramski igralec Romeo Grebenšek, ki je zaključil šolanje na AGRFT v Ljubljani – smer dramska igra in umetniška beseda. Kot član igralskega ansambla SSG v Trstu in gost v različnih profesionalnih gledališčih po Sloveniji je oblikoval več kot štirideset vlog, med njimi tudi Murna v Schimmelpfeningovem Zlatem zmaju, za katero je na mednarodnem festivalu Joachim v Kragujevcu prejel nagrado kot najboljši igralec festivala. Poleg igranja v gledališču nastopa v kratkih in celovečernih filmih, umetniško vodi amatersko gledališče Velenje, otroške gledališke delavnice in poletne kampe ter redno sodeluje pri snemanju radijskih iger ter ustvarjanju poletnega jutranjega programa na Radiu Trst A.

Razgrnimo zavese, prižgimo odrske luči, naj se igra prične!

Prijave zainteresiranih zbiramo do 30. 09. 2021 na info@svetmontessori.si.
Pošljite nam svoje ime in priimek, starost in telefonsko številko.
Za dodatne informacije lahko tudi pokličete na telefonsko številko 041 486 998

V ponedeljek, 10.10., bomo organizirali brezplačno uvodno srečanje, na katerem boste prejeli vse nadaljnje informacije glede urnika in poteka gledališke šole.

Trajanje gledališke šole: oktober 2022 – maj 2023
Trajanje enega srečanja: do 90 min
Cena: 50 €/ mesec
Lokacija: Prostori Zavoda Svet montessori Nova Gorica, Kromberk
Termin: ponedeljek, 15.30, 90 min

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

O ZAVODU

Zavod Svet Montessori, šolstvo

Cesta 25. junija 1B, Kromberk

5000 Nova Gorica

PRIJAVA NA E-NOVICE:

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF. All Rights Reserved

Copyright © 2020 Svet montessori Nova Gorica. Design by Studio AF

All Rights Reserved

SL